Pekelpop onthult goede doel Benefiet 2016 tijdens de OPA-markt

OUDE PEKELA – Tijdens de zonovergoten jaarmarkt van Oude Pekela op 10 september j.l. heeft stichting Pekelpop bekend gemaakt waar de opbrengst van hun jaarlijkse benefietconcert naartoe zal gaan.

Dit jaar verzorgde Pekelpop op verzoek van de Jaarmarktcommissie voor de tweede keer de muzikale omlijsting van de OPA-markt. Het duo Leny & Ester, ook wel bekend als de Roegbaainderwichter, zongen naar het Gronings vertaalde meezingers.
Peter Kuntkes en Harm Tabak trakteerden het publiek op eigen nummers, eveneens in het Gronings.
De Veendammer Johnny Cash, Krzsystof Groen, onlangs winnaar van de publieksprijs op het Tellerlikker-festival in Winschoten, bracht met zijn herkenbare stemgeluid de mooiste Countrycovers ten gehore. Op een zeker moment werd er zelfs gezamelijk een adembenemende versie van John Denver’s “On a Jetplane” ten gehore gebracht.

Wat Pekelpop betreft is dit het begin van een vruchtbare en duurzame samenwerking met de Jaarmarktcommissie.

Pekelpop maakte tijdens deze prachtige dag tevens bekend waar de opbrengst van hun jaarlijkse bedefietconcert naartoe zal gaan. Voorzitter Arthur Vroomans en boeker / bandcoordinator Yvo Broekhoven reikten namens Pekelpop rond het middaguur de officiele poster uit aan Tessa Niezen en Mirella Kalk. Deze dames zorgen er met hun initiatief “Kinderactiviteiten in Pekela” voor dat álle kinderen in Pekela de mogelijkheid krijgen om de middag van hun leven te beleven. Zowel Tessa als Mirella waren sprakeloos na dit gebaar.

Over dit benefietconcert dat naar verwachting eind oktober plaats zal vinden zal Pekelpop op korte termijn meer bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =