Benefietconcert t.b.v. Kinderactiviteiten Pekela

benefiet2016

 

Aanstaande zaterdag (29 oktober 2016) zal de tot poppodium omgebouwde koeienschuur aan de Bosrand  in Oude Pekela voor de tweede keer het toneel zijn van een door Pekelpop georganiseerd benefietconcert. De opbrengst van dit concert zal worden geschonken aan Kinderactiviteiten Pekela.

Vorig jaar organiseerde deze stichting, die zich ten doel heeft gesteld de (lokale) popcultuur te bevorderen, voor het eerst een benefietconcert. Toen werd er € 250,00 opgehaald voor stichting Bootvluchteling. Dit jaar heeft Pekelpop besloten het wat dichter bij huis te houden. Mirella Kalk en Tessa Niezen organiseren met een grote groep vrijwilligers onder de noemer “Kinderactiviteiten Pekela” al geruime tijd onvergetelijke (gratis) activiteiten voor de kinderen in Pekela. Spooktochten, talentenjachten, flashmobs, niks is de dames te veel. Pekelpop moedigt dergelijke initiatieven van harte aan en heeft daarom besloten om de opbrengst van hun Benefietconcert 2016 aan Kinderactiviteiten Pekela te schenken.

De programmering bestaat uit een middag en avondprogramma. Van 15.00 tot 19.00 uur zullen in willekeurige volgorde de Groningstalige liedjes schrijver Peter Kuntkes, de gelegenheids- formatie Harm, Krzysztof, Ester & Lenie en de Hopkins Blues Band het podium betreden. Het avondprogramma zal worden verzorgd door Jerkbait uit Stadskanaal, Sheepskin Wolves uit Veendam en the Hideous Horse (Pekela/Veendam). Na het laatste optreden is het podium geopend voor iedereen die op een muzikale wijze een bijdrage aan deze dag wenst te leveren. De presentatie is in handen van Willem Hemmen.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Gedurende de hele dag is de bar geopend, waar naast een drankje ook diverse andere versnaperingen verkrijgbaar zullen zijn zoals de inmiddels beruchte Bijlburger, geserveerd door mister Bijl himself. In de middaguren kunnen de kinderen voor € 2,00 prachtig worden geschminkt (volwassenen € 3,00). Alles gaat naar het goede doel!

Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur aan de Bosrand nummer 3 te Oude Pekela. De entree bedraagt € 3,00 en rond 23.00 zullen de deuren weer sluiten.

Peter Kuntkes: “Muziek komt tot mij als vlinders die hun gedachten willen delen. Mijn hoofd zit vol teksten en deze komen als vanzelf”

Harm, Krzysztof, Lenie & Ester: Tijdens de jaarmarkt in Oude Pekela afgelopen zomer vormde dit kwartet zich als vanzelf. Muziekleraar en artiest Harm Tabak, Johnny Cash-vertolker Krzysztof Groen en de Roegbainder Wichter Lenie en Ester staan garant voor muzikaliteit, humor en een feest der herkenning.

Hopkins Blues Band: Hopkins blues band bestaat uit 5 “jonge” enthousiaste blues liefhebbers. “Muziek maken is onze passie en we willen dat graag aan U tonen!”

Jerkbait: Deze jonge honden uit Stadskanaal zetten de boel flink op stelten met hun aanstekelijke mix van alternatieve rock, punk en metal.

Sheepskin Wolves: De SheepSkin Wolves laten geen enkele mogelijkheid tot muzikale invulling onbenut. Dit gaat van superstrakke en snelle drumfills tot melodieuze en verfrissende baslijnen. Invloeden uit de oude doos leiden tot indringende riffs en Nirvana-achtige uitspattingen.

the Hideous Horde: Eigenaar van de prachtige lokatie voor dit benefietconcert, Ron, zal samen met Marco, Yvo en Rutger de avond afsluiten met een geheel eigen interpretatie van de meest waanzinnige rockklassiekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =