Finse zangeres Catself en RTV Noord bij laatste evenement van 2016

Afgelopen zondag hielden we ons laatste evenement van 2017. In een huiskamer aan de Veemstede in Oude Pekela waren circa 36 geïnteresseerden aanwezig bij het concert van de finse Catself. Er waren echter een tweetal zaken die de middag extra bijzonder maakten.

Op de eerste plaats was het een prachtig concert waarin Catself zichzelf begeleidde op gitaar en piano. Het optreden, dat in twee sets werd gespeeld met een uitgebreide pauze tussendoor, kenmerkte zich door de spitsvondige teksten van Catself, waarin ze tussen de nummers door uitgebreid vertelde over het ontstaan en de onderwerpen van de liedjes. Dromerige liedjes over elfjes, draken en zeemeerminnen werden afgewisseld met belevenissen uit haar eigen leven. Het publiek luisterde dan ook muisstil mee.

catself1
De tweede reden dat het een extra bijzondere middag is geworden is dat de cheque met de opbrengst van het vorige maand door ons georganiseerde benefietconcert werd overhandigd aan Tessa Niezen van Kinderactiviteiten Pekela. Tessa gaat het ingezamelde bedrag van maar liefst € 425,00 gebruiken om haar initiatief, het organiseren van gratis activiteiten voor álle kinderen in Pekela, om te zetten in een officiële stichting.

catself3
Tenslotte was er een derde gebeurtenis die deze middag extra bijzonder maakte. RTV Noord heeft opnames gemaakt voor hun programma “Expeditie Grunnen”. Het item dat presentator Robert Pastoor, cameraman Teade Jagersma en social mediaredacteur Joyce Kranenborg hebben gemaakt is zondagavond direct uitgezonden en is terug te vinden via http://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10250/Expeditie-Grunnen/aflevering/6903

catself2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =